top of page

Winning time

MIND - BODY - SPIRIT


Een tijdje geleden stond hier thuis op TV vaak de fictieve basketreeks 'Winning Time' op. Mijn zoon, zelf een basketfan, vertelde dat yoga voor sommige NBA-spelers erg belangrijk was in hun carrière. Ik was meteen één en al oor.


Hij sprak daarbij vooral over Kareem Abdul-Jabbar.


Deze basketspeler van de LA Lakers startte met yoga in het jaar 1961!

Eén van de eerste opmerkelijke veranderingen die hij bemerkte bij 't beoefenen van yoga was de verbetering van zijn houding. Voordien had hij immers vaak last van lage rugpijn.

Hij speelde vervolgens lange tijd op zeer hoog niveau in de NBA, en dat tot op 42-jarige leeftijd! En volgens hem speelde yoga hierin een cruciale rol:"As preventative medicine, yoga is unequaled. Once I started practicing yoga, I had no muscle injuries during my career." Abdul-Jabbar


Sindsdien zijn er verschillende basketspelers en andere topsporters hem gevolgd. De reden hiervan is vlg bovenstaande gewoon omdat het werkt!Lebron James is alvast de meest bekende basketter die in zijn voetsporen is getreden.

Yoga hielp hem zijn stamina, zijn uithoudingsvermogen op te bouwen en hielp hem eveneens zijn defensieve veelzijdigheid verder te optimaliseren en dit tot uitzonderlijke prestaties.


"Yoga isn't just about the body, it's also about the mind. It's a technique that has really helped me."
Ik kreeg van mijn zoon nog een lijstje van andere basketspelers onder mijn neus geschoven,met oa Shaquille O'Neal!

Myles Turner

Dwyane Wade


Kevin Love

André Iguodala

in de 8 Angle Pose!


Ook in de tenniswereld zijn er verschillende yoga-liefhebbers: de zusjes Williams, Pete Sampras, Andy Murray, Lindsay Davenport, Andy Roddick


en last but not least

Novak Djokovic, die het volgende vertelde:


"Yoga helped me not only with breathing, it helped me also with my mental strength, my general performance."
Voor zwemmer Ian Thorpe hielpen de ademhalingstechnieken uit yoga hem om sneller te herstellen na een race.


En F1-piloot Lewis Hamilton verbetert zijn core strength met yoga.

De achtergrond waar hij zich bevindt, kan trouwens ook tellen om yoga te beoefenen ;).


En wat ik dan nog het allergeweldigste vind, is dat onze topper thuis hier af en toe zijn hamstrings staat te stretchen in de 'downward facing dog' :-D, dus..


'Grab your mat!' zou ik zo zeggen.


PS bij 't nalezen wezen mijn huisgenoten mij er op dat ook vele voetballers yoga beoefenen, Mo Salah, David Silva, Ronaldo, onze Eden Hazard, misschien ken jij er nog meer?


"I'm a yoga man" - Mo Salah


“With so many games to play, anything that helps you prepare is good… I find the yoga has sharpened me up. It helps to make me quick enough to avoid the challenges I get in the Premier League.” - David Silva45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Smogblog

Comments


bottom of page