top of page

PARTNERWORKSHOP


Je (geboorte-)partner betrekken bij de voorbereiding op de bevalling..

het lijkt wat onwennig.


Uit eigen ervaring kan ik het volgende vertellen:

bij mijn tweede zwangerschap volgden mijn man en ik zelf ooit een partnerworkshop als voorbereiding op de arbeid en de bevalling ('we doen dat gewoon').

En dat was een heel fijne ervaring, bijzonder ook, als ik dit achteraf terug bekijk. Vandaar dat ik met heel veel overtuiging een partnerworkshop bij ons aanbod voeg :))!

Welk effect ervaarde ik dan tijdens arbeid en bevalling:

eerst en vooral een heel geruststellend gevoel (zo nodig tijdens de arbeid!) dat iemand naast me staat die mee voorbereid is, die weet wat ik belangrijk vind en wat me kan ontspannen, die weet wat er me/ons kan te wachten staan tijdens arbeid en bevalling.

Het voegde een fijne, diepgaande dimensie toe aan de geboorte. Het maakte ons nog hechter.


Tijdens deze partnerworkshop halen we verschillende massagetechnieken aan, die jullie tijdens zwangerschap of arbeid kunnen toepassen. Massage heeft heel veel voordelen, voor jou als zwangere, maar ook voor het kindje. Het stimuleert oa het vrijmaken van dopamine, endorfine,.. kortom de 'geluks'hormonen en daar profiteert je kindje mee van.

Massage ontspant je ook en helpt je mee door de arbeid.. En er is nog zoveel meer, maar daar vertellen we alvast meer over tijdens de workshop!

Verder brengen we informatie over arbeid en bevalling, over ademhalingstechnieken om je te ontspannen en over yogaposes met twee (helemaal niet awkward, maar vooral hele fijne stretchoefeningen).


En nog iets praktisch om als partner te hebben, als je nog meer wil weten over wat jij als partner kan gaan doen:

Pascal Rotteveel schreef een handig boekje, sinds hij zelf papa geworden is. Het heet 'Birth like a man' over hoe je als partner een meer ondersteunende en actieve rol kan innemen, en dat voor zowel tijdens zwangerschap, bevalling als tijdens de kraamweken. Het boekje is in pocketvorm, vol tips and tricks (is engelstalig ook), dat past zo in de achterzak!58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page