top of page

Smogblog


Volgend op de stories van Instagram, nog een kort blogje nav het boek 'Perfecte moeders bestaan niet'.

Terwijl ik dit schrijf, ronden we onze vakantie af..

..Net op tijd, want de smog komt hier volop de kop opsteken en het neemt wat mooie vergezichten weg.

Ik maak een bruggetje van de smog naar de grijze wolken vernoemd in bovenstaand boek.

Het gaat oa over de roze wolk die soms nergens te bespeuren is. Soms ben je helemaal jezelf kwijt, je herkent jezelf niet meer of je balans is ver zoek. Niemand is trouwens voortdurend in balans. Ook het moeder- en ouderschap kan soms zo overwhelmed zijn. En daarin sta je zeker niet alleen.


Tijdens het lezen van het boek moest ik ook even denken aan een quote van Michelle Obama: 'Any time your circumstances start to feel all-consuming: I suggest you to try going in the other direction - towards the small.' Ze voelde zichzelf tijdens de coronaperiode erg angstig en begon weer met iets kleins, controleerbaars, creatiefs. Ze begon te breien, ze vond hierin terug de rust in de chaos. De grijze wolken in haar hoofd verdwenen langzaamaan.


In het boek suggereert schrijfster Diana Koster 'Als je (tijdelijk) uit balans bent, is het fijn om even terug te vallen op je talenten, op de dingen waar je goed in bent. Daar kan je je zelfvertrouwen weer mee opbouwen.'

Misschien vind je jezelf hierin terug tijdens een mistige, donkere periode.

Misschien is de mist/de smog in je hoofd zo ondoordringbaar dat je hulp nodig hebt om terug wat opklaring te vinden. Weet, er is altijd een weg te vinden, die je met kleine stapjes voorwaarts kan aanvatten.

Heb je nog vragen hieromtrent of rond het boek, shoot gerust natuurlijk.


Tot binnenkort alvast!


with love, liefs dus ;), Stien


63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page